Home » Alternatieve behandeling Spataderen

Alternatieve behandeling Spataderen

Spataders of varices zijn ontsierende en soms pijnlijke verwijdingen van aders, bvb. in de benen (ICD-10 I83). Spataders ontstaan door vaak en langdurig stilstaan. De bloeddruk stijgt hierdoor lokaal in de benen met wel 90 mmHg ten opzichte van de druk die het hart levert. Hierdoor zullen de venen maximaal gevuld worden waardoor ze worden gerekt. De venen zijn elastisch, maar kunnen bij overvulling overrekken, hetgeen tot spataders kan leiden.

Bij beweging, bijvoorbeeld wandelen, zakt de druk in de venen al na enkele passen aanzienlijk omdat de verhoogde spierspanning in de benen het bloed beter naar het hart zal stuwen.

Risicoberoepen spataderen

In een aantal beroepen loopt men meer risico op spataders omwille van het langdurig moeten rechtstaan. Leerkrachten, winkelmedewerkers en kappers behoren tot de risicogroep.

Behandeling spataderen

Meestal hoeven spataders niet behandeld te worden. Er wordt enkel ingegrepen indien men pijn ondervindt of omwille van esthetische redenen.
Spataders kunnen, naast behandeling door middel van medicatie (zoals Daflon 500 (R)), ook operationeel worden verwijderd. Dit noemt men stripping, omdat de aangetaste ader uit het lichaam wordt getrokken.

Bij hardnekkige spataders is de kans groot dat ze, na verwijdering, na verloop van tijd terug komen. Ter verlichting van fysiek ongemak is er een geheel assortiment aan therapeutische steunkousen op de markt

Contact

Adverteren op alternatievebehandelingen.nl? Dat kan, mail voor meer informatie naar info @ alternatievebehandelingen.nl

Zoeken:

oktober 2021
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31