Home » Alternatieve behandeling Hernia

Alternatieve behandeling Hernia

Een hernia is de uitstulping van een orgaan of weefsel uit de lichaamsholte waar het normaliter in ligt. De meest voorkomende hernia’s ontwikkelen zich in de onderbuik, als een zwakte van de buikwand evolueert tot een lokaal gat, of “defect” waar de uitstulping optreedt. De meest bekende is echter de hernia in de tussenwervelschijf, waarbij deze een uitstulping vertoont die de zenuwen afknelt, waarbij uitval in de benen optreedt. Het woord ‘breuk’ suggereert een scheur of beschadiging, die er (behalve bij de hernia nuclei pulposi) echter meestal niet echt is; het gaat vaak om het uitpuilen van buikinhoud door opgerekte structuren.

Soorten hernia’s

* Hernia nuclei pulposi, ofwel hernia van de tussenwervelschijf (rughernia)

De meeste overige hernia’s vallen in de ICD-10 onder K40-46

* Hernia diafragmatica, ofwel hernia van het middenrif
* Hernia inguinalis, ofwel liesbreuk
* Hernia scrotalis, een uitgebreide vorm van de indirecte liesbreuk waarbij de breukinhoud in het scrotum terechtkomt. Deze kunnen zeer groot worden.
* Hernia umbilicalis of navelbreuk
* Hernia spiegeli
* littekenhernia, een breuk in een (chirurgisch) buikwandlitteken. De huid is intact, maar de onderhuidse structuren hebben van elkaar losgelaten en door de zo ontstane zwakke plek puilen darmen onder de huid buiten de buikwand.

Contact

Adverteren op alternatievebehandelingen.nl? Dat kan, mail voor meer informatie naar info @ alternatievebehandelingen.nl

Zoeken:

september 2021
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930