Home » Alternatieve behandeling Bronchitis

Alternatieve behandeling Bronchitis

(het vaak waargenomen ‘bronchitus’ is verkeerd geschreven)
Bronchitis is ontsteking van de bronchiën, oftewel de wat grotere luchtwegen tussen de luchtpijp of trachea en de longblaasjes of alveoli. Meestal wordt echter vooral gesproken van bronchitis bij een virale of bacteriële verwekker.

Oorzaken
Bronchitis kan worden veroorzaakt door virussen, bacteriën en allergische of aspecifieke prikkels, waarvan roken zonder enige twijfel de belangrijkste is.

Als ook of voornamelijk de alveoli gaan meedoen spreken we van longontsteking of pneumonie.

Verschijnselen
De bijbehorende klachten zijn vooral hoesten, overmatige productie van slijm, vaak kortademigheid en (bij infectie met virussen en bacteriën) ook koorts.

Behandeling
De beste behandeling hangt af van de oorzaak. Het is altijd het beste niet te roken en rokerige omgevingen te mijden. Bij bacteriële infecties heeft het geven van antibiotica soms zin. Hierbij moet dan rekening worden gehouden met de belangrijkste mogelijke verwekkers. De specifieke te geven middelen varieren dan ook sterk met de omstandigheden, met het land, en met mogelijke specifieke contra-indicaties van de patient (allergieën). De verhoogde prikkelbaarheid van het slijmvlies kan worden behandeld door corticosteroïden te geven, meestal per inhalatie, soms oraal. Bij kortademigheid door luchtwegvernauwing kunnen luchtwegverwijders, meestal weer per inhalatie, nuttig zijn. Koorts kan worden bestreden met paracetamol. Bij een duidelijke allergische component kunnen antihistaminica of mestceldegranulatieremmers worden ingezet.

Contact

Adverteren op alternatievebehandelingen.nl? Dat kan, mail voor meer informatie naar info @ alternatievebehandelingen.nl

Zoeken:

oktober 2021
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31